Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bor és gasztronómia - keszthelyi turizmus képes leírás - Keszthelyi turizmus.tlap.hu
részletek »

Bor és gasztronómia - keszthelyi turizmus - Keszthelyi turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: keszthely-turizmus.tlap.hu » Bor és gasztronómia - keszthelyi turizmus
Keresés
Találatok száma - 5 db
Bacchus Bormúzeum

Bacchus Bormúzeum

Több mint 800 féle bor és több mint 1000 kiállítási tárgy található Keszthelyen a Bacchus Bormúzeumban. A borok nagy része kóstolható és megvásárolható. Kommentált borkóstoló programot kínál a múzeum egyéneknek és csoportoknak is. A bormúzeumhoz kapcsolódó étterem igazi ritkaság, berendezése 300 éves borospincék, bálványos prések anyagából készült.

Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete

Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete

Egyesületünk ez évben, 2010. január 19-én ünnepelte megalakulásának és Keszthely Város, valamint Zala megye hírnevének öregbítése érdekében kifejtett aktív munkásságának és fennállásának XI. évfordulóját. Elsődleges célunk a balatoni, zalai kiváló minőségű magyar borok megismertetése, kínálása, a kulturált borfogyasztási szokások terjesztése, a szőlőtermesztéshez- borászathoz kapcsolódó tradicionális hagyományok felkutatása, ápolása, civil szervezetekkel-, helyi és a környékbeli települések vezetőivel és intézményekkel aktív és értékkel bíró kapcsolatok kiépítése. A lakókörnyezetünk fejlődéséért, az itt élő emberek és az idelátogató vendégek igényes kikapcsolódásáért olyan köztéri /bevételi mentes/ kulturális rendezvények szervezését és lebonyolítását is felvállaljuk, mely több ezres lakossági érdeklődésre tart számot, természetesen minden esetben a bor és a szőlőkultúra népszerűsítésének társításával. Egyesületünk 40 fős Hölgykoszorúja Keszthelyen és vonzáskörzetében él, de vannak tagjaink Badacsonyból, Orosztonyból is. Az azonban mindannyiunk közös érdeke, / akár közvetlenül, akár közvetve, de meghatározó számunkra az idegenforgalom minőségi fejlődése/ hogy az idelátogató vendégek a lehető legjobb benyomásokkal, és élményekkel térjenek haza az üdülésükből.

Balatoni Borok Háza

Balatoni Borok Háza

A magyar borászat legváltozatosabb fehérborainak életet adó szőlőbirtokok ölelésében, a Balaton-borrégió borászati szervező központjaként, a történelmi magyar borvidékek hírvivőjeként, a borismeret és a kultúrált borfogyasztás terjesztőjeként a Balatoni Borok Háza elsődleges célul tűzte ki a minőségi magyar borok minél szélesebb körben való megismertetését hazai és külföldi vendégeivel. Célunk, hogy a Balatoni Borok Háza a balatoni borturizmus központjává váljon, interaktív bormúzeumával, amely innovatív vinotéka is egyben.

Balatoni Borok Háza - Balatonfüred

Balatoni Borok Háza - Balatonfüred

Ars Poetica A magyar borászat legváltozatosabb fehérborainak életet adó szőlőbirtokok ölelésében, a Balaton-borrégió borászati szervező központjaként, a történelmi magyar borvidékek hírvivőjeként, a borismeret és a kultúrált borfogyasztás terjesztőjeként a Balatoni Borok Háza elsődleges célul tűzte ki a minőségi magyar borok minél szélesebb körben való megismertetését hazai és külföldi vendégeivel. Célunk, hogy a Balatoni Borok Háza a balatoni borturizmus központjává váljon, interaktív bormúzeumával, amely innovatív vinotéka is egyben.

Balatoni fogas filé keszthelyi módra

Balatoni fogas filé keszthelyi módra

A fogas filéket sózzuk, lisztbe hempergetjük, majd félretesszük. Közvetlenül tálalás előtt forró olajon kb. 25 cm átmérőjű serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. (6-7 perc) Az 1 csésze alapléhez ? csésze Furmintot öntünk, és lassan 1/3 részére beforraljuk. Egy 1 literes gyorsforralóban 2 csésze tejszínt a felére beforralunk, hozzáöntjük a fehérboros alaplevet, egybeforraljuk és sózzuk. 2 evőkanál frissen vágott kaporral összeturmixoljuk, így halványzöld mártást kapunk. Belekeverünk 1 evőkanál vágott kaprot, és tálalásig melegen tartjuk.

Tuti menü